U textilních prvků stínicí techniky je velmi důležité zajištění dobré ochrany látky a závěsu před poškozením. Tkanina se roztahuje a při extrémním zatížení se může i roztrhnout. Proto je třeba co možná nejvíce omezit zatížení způsobená tahem motoru a povětrnostními vlivy. Aby se však předešlo nežádoucímu stavu, kdy pohon a povětrnostní snímače pracují proti sobě, připravili konstruktéři společnosti GEIGER řadu SOLIDline EasyScreen na každou nouzovou situaci.

Déšť a silný vítr působí obzvláště negativně na textilní screeny. Dešťové a větrné senzory proto spustí při nepříznivém počasí alarm, aby se závěs mohl zatáhnout do chráněné horní koncové polohy. Pokud je ale v pohonu integrováno rozpoznávání překážek, které také zareaguje na větrné poryvy, takto zmatená elektronika motory zastaví, aniž by došlo k vytažení závěsu až do horní koncové polohy. Závěs pak zůstane vystaven bez ochrany povětrnostním vlivům. 

Pohony GEIGER SOLIDline EasyScreen jsou naproti tomu opatřeny integrovaným rozpoznáváním překážek se sníženou citlivostí při pohybu směrem nahoru. Při větrném alarmu motor zatáhne závěs do horní koncové polohy – aniž by jej při tom ovlivňovaly dešťové srážky nebo poryvy větru. Pokud je ale poryv větru příliš silný nebo je-li závěs přitlačen k okenní tabuli, spustí pohon až 15 pokusů o dosažení koncové polohy – závěs se bezpečně zatáhne.

SOLIDline-EasyScreen – nejlepší ochrana závěsů.
SOLIDline-EasyScreen